Noi proteste în București: Se răscoală și actorii!

proteste bucurești
Foto: Pagina de Facebook "Corupția ucide"

Un nou protest față de controversata Ordonanță de Urgență 7/2019, care modifică legile justiției, a avut loc duminică seară în București, dar și în alte orașe din țară.

Din Piața Victoriei, manifestanții au plecat în marș către Ministerul Justiției. Dacă în urmă cu o săptămână, în fața Guvernului se adunaseră peste 10.000 de români, duminică seară doar puțin peste o mie de protestatari s-au strâns în Piața Victoriei.

La protest au participat și actorii de la Teatrul Național, care au ținut pancarte împotriva modificării legilor justiților pe scările instituției.

Actorul Marius Manole a anunţat şi el că duminică, înaintea spectacolului “Revizorul” de la Teatrul Naţional, va fi alături de colegii săi în faţa teatrului, purtând o banderolă albă la mână, banderolă pe care o vor purta până când OUG va fi retrasă.

Și actorii de la Teatrul Național din Cluj-Napoca au protestat sâmbătă înaintea unui spectacol, în semn de susținere față de magistrați.

“Parchete din toată ţara şi-au suspendat activitatea. Magistraţii, procurori şi judecători deopotrivă protestează zilnic pe treptele Tribunalelor. Suntem solidari cu toate revendicările acestora şi mesajul nostru pentru ei este să nu cedeze în fata Guvernului! Suntem alături de ei, le apreciem munca şi vom lupta împreună până la capăt pentru aceleaşi valori!”, se precizează pe pagina de Facebook Corupția Ucide.

Cu toate că au fost anunțate mai multe modificări la OUG 7, magistrații, în special procurorii, nu sunt mulțumiți, iar mulți dintre ei protestează fie prin reducerea activității, fie prin purtarea de banderole albe.

Nu este primul protest împotriva celor mai recente modificări ale legilor justiției. În urmă cu o săptămână, peste 10.000 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei și în mai multe orașe din țară.