De mâine vin ninsorile și lapovița. Care sunt zonele afectate

ninsoare zăpadă cod galben
Foto: Carlosgmenezo (pixabay.com)

Administrația Națională de Meteorologie tocmai a emis joi, 15 noiembrie, la ora 13.00, o informare meteorologică de ninsori și vreme deosebit de rece.

În intervalul 16 noiembrie, ora 5.00 – 18 noiembrie, ora 12.00, vremea va fi deosebit de rece, vor fi ninsori și intensificări ale vântului la munte, iar în zonele joase de relief vor fi precipitații slabe mixte.

În intervalul menționat vremea va deveni rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului, unde și vântul va avea unele intensificări.

Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor, mai transmite ANM.

În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.

În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe sub formă de ninsoare sau lapoviță, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie și al nopții de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie).

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Foto: Carlosgmenezo (pixabay.com)

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.