Nicușor Dan răspunde la o înregistrare făcută de Dana Budeanu

Foto: youtube.com

Nicușor Dan acuză PSD că folosește „mijloace murdare” și manipulează, după ce Dana Budeanu, care s-a declarat de mai multe ori prietenă a Gabrielei Firea, a făcut publică o înregistrare despre care susține că ar fi compromițătoare pentru candidatul USR PLUS și PNL la Primăria Capitalei.

Dana Budeanu a publicat înregistrarea unei convorbiri telefonice dintre Nicușor Dan și fostul ziarist Cristian Zărescu, actual consilierul primarului PSD al sectorului 4, în care cei doi discută despre acțiunea primăriei de demolare a unei construcții deținute de un om de afaceri în Sectorul 4.

„Am vorbit despre Afacerea Parcul Verdi (caz de corupție de 50 de milioane de euro al administrației Firea-PSD), despre Afacerea Tramvaiele (caz de corupție de 180 de milioane de euro al aceleiași administrații) și voi continua să vorbesc despre corupție, nepotism și batjocura de la Primăria Capitalei.

Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea folosesc aceleași mijloace murdare cu care ne-au obișnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor și a administrației corupte, condusă de Gabriela Firea.

Înregistrarea pesedistă, în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forțeze, evident fără succes, vreo declarație compromițătoare din partea mea, nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acțiune abuzivă a administrației locale.

În primăvară, informasem, în scris, Avocatul Poporului și Primăria Sectorului 4 despre demolarea ilegală pe care se pregătea s-o comită. La momentul înregistrării, acum câteva luni, partea vătămată încerca să ajungă la o soluție amiabilă.

Ca parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul, le-am cerut celor două părți să se întâlnească, împreună cu avocații lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat și justiția ne-a dat câștig de cauză, fapt care arată că acțiunea noastră a fost una legitimă.
Asociația Salvați Bucureștiul acceptă cazuri în care există premise serioase în privința săvârșirii unor abuzuri din partea autorităților. Până acum, ASB are 175 de procese câștigate în instanță în chestiuni de mediu, urbanism, construcții și patrimoniu.

Îi informez pe primarul licitațiilor trucate și pe primarul interlopilor că, indiferent câte manipulări încearcă să instrumenteze, nu vor reuși să acopere abuzul și corupția pe care le patronează. O aștept la dezbatere pe candidata PSD la Primăria Capitalei, să discutăm inclusiv despre cazul din sectorul 4. Curaj, Gabriela Firea!”, este declarația lui Nicușor Dan.

Înregistrarea Danei Budeanu:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.