Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei: „Eu recomand tuturor să poarte mască de protecție afară”

Sursa: YouTube

Nicușor Dan, primarul ales al Bucureștiului, a declarat într-o emisiune la postul de televiziune Digi24 că el le recomandă tuturor oamenilor să poarte mască de protecție și afară, nu doar în spațiile publice închise.

El a adăugat că poartă mască de protecție afară de la debutul pandemiei în România: „Recomand ca oamenii să poarte mască și afară, nu numai în interiorul spațiilor închise. E foarte simplu. Eu fac asta de când a început această criză. Să ne spălăm pe mâini și să evităm locurile aglomerate”.

„Pe chestiunea purtatului măștii există niște normative care au fost date de autoritățile centrale și care impun portul măștii în spațiu deschis de la un anumit grad încolo, pe care Bucureștiul nu l-a atins încă. Eu recomand tuturor oamenilor să poarte mască de protecție în afară, pentru că nu poate decât să-i protejeze și pe ei și pe cei cu care în contact”, a mai spus Dan.

În acest moment, purtarea măștii în București este obligatorie doar în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun (inclusiv în taxiuri), în centrul vechi și în zonele aglomerate precum stații de autobuz, gări, autogări, peroane, piețe, târguri, expoziții.

De asemenea, începând din această săptămână este obligatorie și purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri de la porțile de acces ale unităților de învățământ.

Miercuri, 7 octombrie, România a înregistrat cel mai negru bilanț de la începutul pandemiei, în ultimele 24 de ore fiind raportate 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. În plus, numărul pacienților de la ATI a crescut și el foarte mult, atingând un record (612 persoane).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.