Nicuşor Dan: Primăria Capitalei nu va organiza târguri de Crăciun și de Paști. „Nu te duci în vacanţă în Dubai dacă nu-ți ajung banii”

Imagine de la Târgul de Paști organizat de Primăria București în 2017. Foto: Pagina de Facebook Gabriela Firea

Nicuşor Dan, primarul ales al Bucureștiului, a declarat că este puţin probabil ca Primăria Capitalei să mai aloce bani pentru târgurile de Crăciun sau de Paşti, relatează Digi24.

El a spus că situaţia economică este dificilă, iar banii trebuie direcţionaţi către urgenţe.

„Dacă ai doi copii la şcoală şi nu-ţi ajung banii, nu te duci în vacanţă în Dubai. Cam asta e ce trebuie să facem. Suntem într-o situaţie economică dificilă şi trebuie să direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele”, a răspuns Nicușor Dan miercuri, întrebat dacă se vor organiza târguri de Crăciun și de Paşte.

Nicuşor Dan a adăugat că printre urgenţele Capitalei se află poluarea și termoficarea.

„E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil. (…) Trebuie să ducem banii către chestiuni esenţiale”, a precizat el.

Până acum, în fiecare an, Primăria Municipiului București organiza un târg de Crăciun în perioada sărbătorilor de iarnă. Mai demult, acest târg era amplasat vizavi de Universitatea din București, la Piața Universității. Iar în ultimii ani, târgul de Crăciun a fost organizat în Piața Constituției.

De pildă, în sezonul 2019-2020, în târgul de Crăciun a existat o Casă a Moșului, un brad înalt de peste 30 de metri, un carusel, un patinoar, precum și peste 130 de căsuțe cu produse tradiționale de sezon.

Ediția din 2019 a Târgului de Crăciun București a fost cea de-a XIII-a ediție. Târgul era organizat de Primăria Capitalei, prin Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

În anul 2018, Primăria Capitalei a cheltuit 6,3 milioane de lei pentru organizarea Târgului de Crăciun din București, iar în 2019 târgul a costat 5,7 milioane de lei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.