Nicușor Dan nu e încă primar! Numirea sa a fost contestată de oamenii PSD

nicușor dan alegeri parlamentare 2016
Foto: Nicușor Dan (Facebook)

Cu toate că a câștigat detașat alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, în urmă cu aproape o lună de zile, Nicușor Dan nu este încă primar: Gabriela Firea și-ar fi pus oamenii să îi conteste victoria independentului susținut de PNL și USR.

Nicușor Dan a spus că dosarul celor 52 de apeluri are termen în 26 octombrie, la Curtea de Apel. Primarul ales a câștigat alegerile în urma votului din 27 septembrie.

„Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel”, a scris primarul ales al Bucureștiului pe Facebook.

Nicușor Dan îi acuză pe oamenii PSD că ”mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor „prieteni””.

De asemenea, acesta spune că susținătorii PSD uită ”că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea e încă a ei!”.

”Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero. Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat.

Cât despre Gabriela Firea, vă amintiți cum, înaintea alegerilor, susținea categoric că nu se ține de scaunul de primar? După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar”, a mai scris Nicușor Dan.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.