Nicușor Dan e favorit în opțiunile de vot ale bucureștenilor

Nicușor Dan este primul în intențiile de vot ale bucureștenilor, potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada 9-23 februarie. Îl urmează la mică distanță Gabriela Firea.

Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan(independent, susţinut de USR-PMP-Forţa Dreptei), ar fi votat de 36% dintre bucureşteni la alegerile locale, iar Gabriela Firea (PSD) de 33%, potrivit sondajului CURS dat publicității duminică.

În topul favoriților urmează Cristian Popescu Piedone care a fost indicat de 10% dintre respondenți.

Candidatul PNL Sebastian Burduja este creditat cu 8% în intențiile de vot, la egalitate cu Marian Enache de la AUR. Diana Șoșoacă a fost indicată de 5% dintre cei care au răspuns la sondaj.

30% dintre intervievaţi au evaluat activitatea primarului general, Nicuşor Dan, în cei trei ani de mandat drept bună, 4% – foarte bună, în timp ce 29% consideră că primarul a avut activitate proastă, iar 30% – foarte proastă.

La întrebarea care este cea mai importantă problemă a municipiului Bucureşti, cei chestionaţi au răspuns: traficul – 34%, termoficarea – 23%, sănătatea/spitalele – 18%, poluarea – 6%, curăţenia – 5%, parcurile/spaţiile verzi – 5%, clădirile cu risc seismic – 4%, transport public – 3%.

În ceea ce privește votul politic pentru Consiliul General, PSD este favorit cu 34%. El este urmat de Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei) cu 23%.

Cu PNL ar vota 16%, cu AUR – 13%, cu SOS – 6%, iar cu PUSL – 6%.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.