Nicușor Dan: ”Conturile noastre sunt încă blocate pentru investiții”

Nicușor Dan. Foto: Nicușor Dan / Facebook

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, i-a cerut ajutorul ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare, pentru a scoate din criză cea mai importantă municipalitate din România.

Nicușor Dan a acuzat greaua moștenire, acuzând administrația Gabrielei Firea că a înglodat Primăria Bucureștiului în datorii.

”Am găsit datorii curente de 3 miliarde de lei. Asta înseamnă trei sferturi din bugetul pe un an. Am avut îngăduinţa Ministerului de Finanţe, care ne-a compensat pe termic 300 de milioane de lei. Am avut îngăduinţa marii majorităţi a creditorilor, care ne-au eşalonat plăţile. Conturile noastre sunt încă blocate pentru investiţii”, a spus Nicușor Dan la B1TV.

Noul edil al Bucureștiului crede că singura soluție pe termen scurt este tot împrumutarea de capital.

”Cu acceptul Ministerului de Finanţe, să ridicăm nivelul de îndatorare. Avem un mare avantaj, că suntem puţin îndatoraţi pe termen mediu şi lung în comparaţie cu oraşele occidentale. Deci ne putem împrumuta, dacă ne dă voie Ministerul de Finanţe. Domnul ministru Alexandru Nazare mi-a spus să fac solicitările în scris ca departamentele ministerului să dea un punct de vedere”, a mai declarat primarul Nicuşor Dan, marți seara, la postul de știri.

”Noi primim cam 260 – 280 milioane lei de la Guvern, în fiecare lună, din care dăm 60 milioane lei la transportul public, dăm 60 de milioane lei la termie, mai dăm 70 milioane lei la salarii, mai dăm vreo 40 milioane lei ajutoare sociale pe care am asumat că le plătim, mai sunt alte cheltuieli şi nu rămânem cu mare lucru”, a adăugat Nicuşor Dan.