Nicușor Dan candidează independent la Primăria Capitalei

Foto: youtube.com

Nicușor Dan a anunțat că va candida independent pentru Primăria București, în 2020, dar a cerut și sprijinul USR, partid pe care l-a fondat, cât și pe cel al PNL.

“Nici USR, nici PLUS, nici PNL nu au luat vreo decizie privind candidatul pe care o să îl susţină la Primăria Municipiului Bucureşti. Eu cred că imediat ce o să se termine toate această nebunie cu probleme naţionale, şefia Camerei Deputaţilor, moţiune de cenzură, eu cred că o să existe înţelepciunea ca opoziţia să vină cu un candidat comun la Primăria Bucureşti şi eu cred că sunt cel mai bun astfel de candidat. Eu vreau să fiu candidat independent susţinut de partid, respectiv alianţă”, a afirmat Nicuşor Dan, la B1 TV.

Nicușor Dan (49 de ani) s-a clasat pe locul doi la alegerile precedente pentru funcția de Primar General al Capitalei, cu 30,5% din voturile bucureștenilor. Pe primul loc s-a clasat Gabriela Firea, din partea PSD, care a adunat aproape 43% din voturi.

“Gabriela Firea este foarte greu de bătut, nici candidatul alianţei, nici candidatul PNL nu poate să o bată singur. Singura posibilitate este ca opoziţia să aibă candidat comun. O să accepte alianţa să sprijine candidatul PNL? Nu! O să accepte PNL să sprijine candidatul alianţei? Nu! Atunci să sprijine un independent să câştige toată lumea”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Deputatul a mai spus că nu crede în zvonurile care îl dau pe Vlad Voiculescu drept candidatul alianței USR-PLUS pentru Primăria Capitalei.