Nicușor Dan a prezentat un sondaj care arată că ar câștiga alegerile în București

sondaj de opinie nicușor dan gabriela firea
Sursa: Facebook

Nicușor Dan, candidatul susținut de USR, PLUS și PNL la Primăria Capitalei, a prezentat un sondaj realizat de Novel Research, care arată că este cotat cu 33% în intenția de vot a bucureștenilor, în timp ce Gabriela Firea este cotată cu 30,5%, iar Traian Băsescu cu 9%. Marja de eroare a sondajului este de 3,4%.

Nicușor Dan a mai spus că o așteaptă la dezbatere pe Gabriela Firea marți, la ora 21:00, la B1 TV și miercuri, la aceeași oră, la Realitatea Plus.

„Este un sondaj telefonic, făcut în 16-17 septembrie, cu 840 de bucureșteni cu marjă de eroare 3,4%, de compania Novel Research. La întrebarea „Merită primarul în funcție un nou mandat?”, 54% au răspuns nu, 33% spun da, 11% nu răspund.

La întrebarea „Considerați strânsă competiția pentru Primăria Generală”: 69% spun că va fi o competiție strânsă. În ce privește intenția de vot: Nicușor Dan – 33%, Gabriela Firea – 30,5%, 18,5% indeciși, Traian Băsescu – 9%, alți candidați 9%. Totul depinde de prezența la vot (…) E foarte important ca dezbaterea între candidați să aibă loc.

Sunt candidatul care a venit cu proiecte și soluții. Am primit în schimb șir de acuze și minciuni care să ascundă bilanțul corect al mandatului. Aștept în continuare dezbatere.

Consider că refuzul la o dezbatere înseamnă fuga de răspundere în fața bucureștenilor”, a declarat Nicușor Dan în timpul conferinței de presă de sâmbătă dimineață.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.