Nicu Alifantis își lansează un volum la Târgul Gaudeamus

Nicu Alifantis lansează un volum la Târgul Gaudeamus/Fotografie de Facebook Nicu Alifantis

Nicu Alifantis este unul dintre cei mai iubiți cantautori din România, iar de aproape 40 de ani își încântă fanii cu piese pline de emoție.

Pe 22 noiembrie, artistul va participa la Târgul Gaudeamus cu volumul „Scrisori nedesfăcute”, publicat la Editura Nemira. Scriitorul Emil Brumaru și Valentin Nicolau, președintele editurii, vor fi prezenți, de asemenea, la întâlnirea cu publicul. În ultima zi a târgului, pe 23 noiembrie, Nicu Alifantis va fi din nou prezent pentru o sesiune de autografe.

Volumul „Scrisori nedesfăcute” se află acum la ediţia a doua, o ediţie revăzută şi adăugită, care conţine și două epistole de Emil Brumaru şi Laurenţiu Ulici, treisprezece scrisori tălmăcite de Léonard Constant şi o posfaţă de Clara Mărgineanu.

Nicu Alifantis a ales „În loc de prefață” câteva versuri așa cum i-a obișnuit pe cei care îi ascultă muzica, iar la Târgul Gaudeamus, cei prezenți le vor putea asculta:

„Uneori îmi vine să scriu, alteori îmi vine să cânt, de cele mai multe ori îmi vine să tac. Iertaţi-mă, sunt şi eu om!”

Autorul își amintește cu drag de prima apariție a volumului „Scrisori nedesfăcute”, care a avut loc într-un moment dificil al vieții sale, după ce a avut câteva probleme de sănătate grave.

„Au trecut, totuşi, 17 ani de la prima apariţie. M-am bucurat foarte tare de iniţiativa editurii Nemira de a reedita „Scrisori nedesfăcute” şi-i mulţumesc lui Valentin Nicolau că s-a gândit la acest lucru. Volumul i se datorează în întregime. A fost un gest frumos, plin de tandreţe şi prietenie, aş putea spune, din partea domniei sale de a-mi aduna poeziile într-o carte, atunci, în ’97, într-un moment greu al existenţei mele. Eram după un infarct urât, în perioada de refacere, iar el a făcut o faptă bună, care m-a încurajat şi mi-a ridicat moralul. Îmi amintesc, eram la terapie intensivă, fusesem stabilizat, iar Vali mi-a adus volumul tipărit. A fost o mare gură de oxigen pentru mine atunci, o motivaţie în plus să lupt cu mine şi cu răul care se abătuse asupră-mi. Cu astfel de gesturi te întâlneşti rar…”, a declarat Nicu Alifantis pentru adevărul.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.