Netflix produce un serial după un roman celebru scris de Gabriel Garcia Marquez

FOTO: Captură Netflix/Youtube
FOTO: Captură Netflix/Youtube

Platforma de streaming Netflix va produce serialul „Un veac de singurătate/ One Hundred Years of Solitude”, bazat pe romanul lui Gabriel Garcia Marquez, columbianul care a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură în 1982.

„One Hundred Years of Solitude” spune povestea unei familii care a creat satul Macondo din Columbia. Sfâşiată între problemele societăţii (război, incest, familie, singurătate) şi imaginaţia sălbatică a romancierului (poţiune magică, copil cu coadă de porc, blestem), familia Buendia a captivat mai multe generaţii de cititori. După „Don Quijote” de Miguel de Cervantes, „Un veac de singurătate” este cea mai cunoscută carte de limbă spaniolă din lume. Tradusă în 40 de limbi şi vândută în peste 50 de milioane de exemplare, această operă atemporală şi-a lăsat amprenta asupra literaturii sud-americane.

Serialul a fost anunţat în 2019, urmat de un prim teaser în 2022, pentru a marca 40 de ani de la câştigarea Premiului Nobel pentru Literatură de către Gabriel Garcia Marquez.

În urmă cu cinci ani, Netflix a obţinut drepturile de adaptare a cărţii, deşi nimeni nu le deţinuse până atunci. Compania americană a obţinut sprijinul deplin al familiei autorului pentru a-şi filma producţia în Columbia. Difuzarea primelor imagini, săptămâna trecută, coincide cu marcarea a 10 ani de la moartea scriitorului.

Compania columbiană de producţie Dynamo se află în spatele „unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte din America Latină de până acum”, a precizat platforma de streaming.

„Distribuţia este formată din „cei mai talentaţi actori din Columbia şi America Latină”, printre care Marco González (Jose Arcadio Buendía), Leonardo Soto (fiul lui José Arcadio), Susana Morales (Úrsula Iguarán), Ella Becerra (Petronila), Carlos Suaréz (Aureliano Iguarán), Moreno Borja (Melquiades).

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.