Nelu Tătaru: România va primi un vaccin pentru COVID-19 în primul trimestru al anului 2021

vaccin preț
Foto: geralt / pixabay.com

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că primele vaccinuri împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 vor ajunge în România în primul trimestru al anului viitor.

Chiar și așa, Tătaru a adăugat că românii trebuie să respecte regulile de igienă și distanțare.

”Comisia Europeană are în discuţie, în acest moment, în evaluare şi contractarea cu 6 firme producătoare. Sunt deja două care au semnat contractul. Noi suntem acolo, urmează ca în primul trimestru al anului viitor să beneficiem de un prim vaccin şi în prima jumătate să putem să îl şi facem la noi în ţară”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Ministrul Sănătății a atras atenția și față de numărul mare de cazuri înregistrat ieri:

”Suntem într-o lună în care vom avea o fluctuație a numărului de cazuri, și după numărul de teste, dar și luna cu cele mai multe măsuri de revenire la o cvasi-normalitate, incluzând aici începerea anului școlar, luna de campanie electorală, reînceperea activității în restaurante, cinematografe, revenirea populației din concedii, aglomerarea din transportul în comun și alegerile de la sfârșitul lunii”

nelu tătaru ministrul sănătății
Nelu Tătaru. Sursa: gov.ro

Și astăzi, numărul infecțiilor noi a fost mare, aproape 1.700 de noi cazuri fiind depistate în România.

Tătaru a spus că normele de distanțare sunt obligatorii și în mijloacele de transport în comun, subliniind că ”precauțiile trebuie să fie maxime”.

”Această pandemie poate fi trecută doar cu respectarea unor reguli. Nu putem să ne imunizăm, decât trecând prin boală sau având un vaccin. Nu ştiu dacă ne permitem să trecem prib boală, în acest moment, forţat. Atunci vom aplica acele reguli şi măsuri care ne-au făcut ca până acum să gestionăm destul de bine această pandemie”, a mai spus ministrul la postul TV.