Nelu Tătaru: ”Prelungirea stării de alertă este aproape iminentă”

nelu tătaru ministrul sănătății
Nelu Tătaru. Sursa: gov.ro

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că nu se impune revenirea la starea de urgență, însă că ”prelungirea stării de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”.

În condițiile în care numărul zilnic de cazuri de coronavirus ce sunt înregistrate în țara noastră a crescut spectaculos în ultima săptămână, Nelu Tătaru susține că starea de alertă nu va fi ridicată prea curând.

″În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”, a spus Nelu Tătaru la B1 TV.

Tătaru a mai spus că noua legislație privind carantina și izolarea, aflată în dezbatere la Senat, ar putea permite ”carantinarea unor anumite regiuni, localități”.

”În acest moment avem şi relaxări multiple, avem şi nerespectarea unor reguli, avem şi lipsa unei legislaţii”, a explicat ministrul Sănătății la postul de televiziune, adăugând: ”Mergem pe o creştere progresivă alternând ca număr de cazuri la un moment dat, acel platou pe care îl aveam într-o perioadă în dinţi de fierăstrău, tocmai pentru a putea stabiliza o evoluţie şi o transmitere comunitară”.

Tătaru a mai spus că urmează “săptămâni de foc” şi a recomandat prezentarea la medic la orice simptom al infecției cu coronavirus: ”Prezenţa la medic la orice simptomatologie pe care o avem, acceptarea tratamentului recomandat de medic, acceptarea unei internări, fiindcă dacă astăzi avem o simptomatologie uşoară, mâine s-ar putea să nu mai fie la fel de uşoară. Iar la un moment dat, dacă mergem acasă şi spunem ‘o să îmi treacă în două zile’, o să vedem că peste două sau trei zile simptomatologia nu mai este aceeaşi”.