Nelu Tătaru, după cea mai neagră zi a epidemiei: ”Putem ajunge și la mai multe cazuri”

nelu tătaru ministrul sănătății
Nelu Tătaru. Sursa: gov.ro

Ministrul Sănătății a spus că urmează o săptămână cu multe cazuri noi de coronavirus în România și a făcut apel la respectarea măsurilor pentru limitarea pandemiei.

”Pandemia nu se tranșează în spital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cât nu se respectă niște reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca și corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate”, a declarat Nelu Tătaru, după cea mai grea zi de la debutul pandemiei de COVID-19, în România.

“Vom avea o săptămână cu un număr crescut de cazuri, suntem în plin sezon estival. Suntem în plin sezon de relaxări. Gestionăm un număr mare de cazuri, testăm un număr mare de suspecţi şi secundar vom avea un număr mare şi de rezultate pozitive”, a mai spus liberalul Tătaru, la Academia Română, unde a participat la lansarea unei cărți despre epidemia de COVID-19 din România.

În ultimele 24 de ore au fost raportate încă 1.454 de îmbolnăviri cu coronavirus, iar 53 de români și-au pierdut viața din cauza bolii.

”Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat”, a completat Nelu Tătaru.