Nelu Tătaru: „Cum am ajuns „ciuma Europei”? Nerespectând niște reguli!”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri, 22 iulie, că am ajuns „ciuma Europei”, iar multe state nu mai primesc români sau le impun o serie de condiții pentru a intra pe teritoriul lor deoarece nu au fost respectate regulile trasate de autorități.

„Trăim un moment dificil. Dacă era să fim numai noi, spuneam că suntem subiectivi. Dacă ne uităm în toată Europa și în toată lumea, n-avem cum să mai fim subiectivi. Alții sunt obiectivi cu noi și ați văzut că au niște reguli pe care ni le-au impus. Stăm, strigăm, că am ajuns „ciuma Europei”. Cum am ajuns „ciuma Europei”? Nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli”, a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru făcea referire la o postare apărută pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat, în care social-democrații spuneau că, deoarece Guvernul nu a gestionat bine criza provocată de pandemie, românii nu se mai pot deplasa acum liber prin Europa.

„Românii devin ciumații Europei, iar pentru asta trebuie să-i mulțumim guvernului Orban! Dramatic este faptul că strategia lor de luptă contra pandemiei a eșuat, iar românilor li se închid granițele Europei. Pentru a-și continua furturile din bani publici, Iohannis și Orban au dus România în ”zona roșie”. La asta se pricep! Să distrugă tot – economie, locuri de muncă, nivel de trai”, au scris social-democrații pe pagina oficială de Facebook a partidului.

Nelu Tătaru a mai declarat că deocamdată nu se pune problema reîntoarcerii în starea de urgență, chiar dacă România a înregistrat astăzi un nou record de cazuri noi de coronavirus: 1.030 în 24 de ore.

„În acest moment nu avem perspectiva unei stări de urgență, dar starea de alertă se va menține atâta timp cât vom reuși să gestionăm și vom vedea că mergem pe acea pantă descendentă. Nu m-aș gândi cam când ar putea veni o stare de urgență. M-aș gândi cum facem ca toți dintre noi să ne respectăm partea noastră de treabă. Atâta timp cât avem aceste curente negaționiste, cât avem acea bagatelizare a celor 3-4 luni pe care le-am trecut împreună și în care toată lumea a respectat niște reguli, va fi destul de greu”, a mai comentat el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.