NASA vrea să prindă un asteroid

asteroid_prins_nasa
Asteroid / Foto: NASA

Agenția Spațială Americană a anunțat că a identificat trei asteroizi pe care i-ar putea captura, relatează AFP. Asteroizii îndeplinesc condiția de a avea între 7 și 10 metri lungime, au explicat oamenii de știință în cadrul unei conferințe desfășurate la San Diego, California. În viitor, NASA va alege unul dintre acești asteroizi pentru a-l muta pe orbita Lunii.

Agenția plănuiește să trimită o navă spațială robotizată care să prindă un asteroid și să îl plaseze apoi pe orbita Lunii. Odată pus pe orbita Lunii, astronauții ar putea să viziteze asteroidul și să ia mostre pe care să le aducă pe Pământ pentru a fi studiate.

Nava care ar urma să fie folosită pentru acest zbor este vehiculul multifuncțional Orion, care se află în construcție. NASA a arătat că, prin acest proiect, ar crește capacitatea de apărare planetară în eventualitatea apariției unui asteroid aflat pe o traiectorie care ar duce la un impact cu Pământul.

Președintele Barack Obama a arătat că proiectul va fi o etapă-cheie în cadrul planului NASA de a trimite oameni pe planeta Marte până în 2030. Lansarea navei robotizate care ar urma să prindă asteroidul ar putea avea loc în anii 2017-2019.

După lansarea misiunii robotizate, drumul până la asteroid ar dura un an și jumătate, iar capturarea și mutarea lui pe orbita Lunii ar mai putea dura încă trei ani și jumătate, potrivit NASA.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.