Muncitori români eroi în Italia. Au salvat o femeie dintr-o mașină în flăcări. „Dacă nu ar fi fost ei, nu știu cum s-ar fi terminat”

mașină foc
Sursa: La Provincia

Carmela Boldrini, fiica unui fost senator italian, a fost salvată de un grup de muncitori români după ce mașina sa a luat foc, relatează „La Provincia”.

Mașina ei, un Chevrolet 2500 diesel, a luat brusc flăcări în timp ce era oprită la un semafor din orașul Bagnolo Mella din provincia Brescia din nordul Italiei.

Femeia se afla în drum spre birou când s-a petrecut totul.

„Eram oprită la semafor, la intersecția cu via Antonio Gramsci, strada principală a orașului. Era în jurul orei 13.30. Patru-cinci tineri muncitori, despre care am aflat ulterior că sunt de origine română, care lucrau la așezarea fibrei optice în via Pellico, s-au uitat mai întâi spre mine și apoi s-au repezit cu stingătoarele în mână. Și-au dat seama imediat că e un incendiu în partea inferioară a mașinii pentru că au fugit la mine și mi-au spus „doamnă, ieșiți afară, acum, că aveți flăcări sub mașină””, a relatat Boldrini.

„Nu am fost pe deplin conștient de gravitatea situației până când unul dintre acei tipi nu a deschis ușa și m-a târât literalmente afară din mașină. Mi-a spus „doamnă, veniți acum, salvați-vă pielea””, a mai povestit ea.

În câteva secunde, mașina a fost cuprinsă complet de flăcări.

„A fost ca o bombă”, a descris italianca.

Mașina a fost carbonizată. La fața locului au sosit pompierii, carabinierii, poliția locală și primarul din Bagnolo Mella. Pompierii au stins incendiul, care a provocat pagube și unei case din apropiere și unor cabluri electrice.

„Nu pot decât să le mulțumesc infinit acelor tipi care au intervenit în timp util pentru a mă scoate din mașină. Dacă nu ar fi fost ei, nu știu cum s-ar fi terminat”, a mai spus Carmela Boldrini.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.