Mulți români și-au anulat vacanțele în Bulgaria

Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Mulți români și-au anulat rezervările pe care le-au făcut pentru vacanța de Paște în Bulgaria, arată sectorul turistic din țara vecină de la sud. Motivul este reprezentat de faptul că nu există reguli clare în ceea ce privește intrarea în Bulgaria a turiștilor din Uniunea Europeană și din alte țări de la 1 mai 2021.

Ministrul bulgar al Sănătății declara în urmă cu o lună vor exista „coridoare verzi” pentru turiștii care vor să viziteze țara. Însă, Comisia Europeană nu a introdus încă un certificat electronic unic de călătorie pentru a asigura trecerea frontierei fără probleme pentru persoanele vaccinate sau care au trecut prin COVID ori au test PCR negativ.

În acest moment, singura cerință pentru ca cetățenii străini să intre în Bulgaria este să prezinte un test PCR negativ sau să stea în carantină, care poate fi anulată dacă este prezentat un test negativ în termen de 72 de ore.

Lipsa regulilor clare pentru turiști a dus la anularea a 800 de zboruri cu turiști din Germania, Republica Cehă, Slovacia, Austria, Polonia și Israel.

În turism mai există și problema personalului. Hotelierii trebuie să facă angajări și în același timp și-ar fi dorit să-i vaccineze.

„Suntem cu mult în urmă, în timp ce în Grecia și Turcia au început vaccinarea lucrătorilor în turism. Primii sunt cei care lucrează în prezent – în principal echipe de conducere”, a declarat pentru travelnews.bg, Ilin Dimitrov, președintele Camerei de Turism din Varna.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.