Motivul uluitor pentru care un bărbat a ucis un câine: „A intrat aici peste flori”

FOTO: mristenpart/Pixabay.com
FOTO: mristenpart/Pixabay.com

Un bărbat din Galați a fost trimis în judecată pentru că a omorât câinele unei vecine din bloc. Acesta le-a declarat polițiștilor că patrupedul a intrat de mai multe ori pe spațiul verde din fața blocului, pe care el îl îngrădise.

Potrivit Viata-Libera.ro, Pic, un cățel din rasa Teckel, în vârstă de 15 ani, a sfârșit în chinuri, după ce proprietarul unui apartament de la parterul unui bloc l-a lovit în cap cu o bâtă.

„A intrat aici peste flori și l-am omorât. I-am dat cu parul. Am dat declarații la poliție. Am discutat cu vecina de ani de zile, i-am zis să aibă grijă de câine. Era să îi dau și una în cap, mai intram în pușcărie pentru ea. Mi-am făcut o problemă, dar măcar s-a rezolvat o alta”, a declarat Artistotel Pintilie, la câteva zile după incident, pentru reporterii de la Viața Liberă.

După opt luni de anchetă, dosarul a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Galați. Potrivit legii, bărbatul riscă o pedeapsă de închisoare cuprinsă între 1 și 3 ani.

Asociațiile de protecția animalelor spun că legile din România sunt mult prea blânde pentru cei care maltratează și omoară animale.

În urmă cu doi ani, în Parlament, a apărut un proiect de lege prin care torturarea sau uciderea animalelor să fie pedepsită în România chiar și cu zece ani de închisoare.

Iniţiatorii proiectului de lege au vrut ca uciderea cu intenţie a unui animal să fie pedepsită cu închisoare, de la 2 la 7 ani. Tot atâţia ani de detenţie riscă şi cei care organizează lupte de animale sau le torturează. Pedepsele sunt aceleaşi şi pentru persoanele care mutilează necuvântătoarele – e vorba, în special, de cei care le taie urechile, cozile sau corzile vocale.

În cazul în care autorul faptelor e chiar proprietarul sau crescătorul animalului, condamnarea poate ajunge până la 10 ani. Cazurile mai puţin grave sunt sancţionate în continuare cu amenzi, dar şi valoarea acestora a fost mărită, de la 3.000, la 10.000 de lei. Însă legea a rămas în sertarele parlamentarilor.

FOTO: mristenpart/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.