Motivul pentru care tânărul de 18 ani a furat locomotiva. Ce voia să facă

locomotiva furată
Foto: Captură YouTube

Tânărul care a furat locomotiva în gara Medgidia a declarat că voia să ajungă cu ea până în zona Palas din Constanța, adică la 30 de kilometri distanță, anunță clubferoviar.ro.

Palas este un cartier aflat în vestul Constanței, situat cam la 4 kilometri de centru.

Stenograma unei discuții dintre tânăr și organele de anchetă dezvăluie intențiile tânărului, care s-a și filmat în timp ce conducea locomotiva furată.

Iată discuția, publicată de clubferoviar.ro:

T: Doream să fac manevre să pot trece pe o altă linie.

P: Să ajungi unde?

T: În Palas la Constanța (patru km de Constanța).

P: Ce făceai cu ea în Palas?

T: Să (urmează o pauză lungă) agăț vagoanele de locomotivă.

P: Voiai să pleci cu locomotiva de aici ca să ajungi în Palas să agăți vagoanele de locomotivă?

T: Da, dacă se defecta una, o altă locomotivă.

P: Mă minți!

T: Nu mint! Nu mint!

P: Nu minți?

T: Nu! Nu mint deloc!

P: Păi și cum te gândeai tu că ajungi la Palas? De aceea ai scos-o tu de aici ca să mergi acolo să intri pe directă? Răspunde!”

T: Da!

Tânărul s-a și filmat în timp ce conducea locomotiva:

Miercuri după-amiază un tânăr de 18 ani a intrat în cabina de conducere a unei locomotive a GFR, a ridicat și conectat pantograful, după care a pus locomotiva în mișcare. Pantograful este un dispozitiv montat pe acoperișul unor vehicule electrice, care face contactul între instalația electrică a vehiculului și rețeaua electrică fixă de alimentare.

Tânărul a fost reținut de poliție.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.