Motivul pentru care două însoțitoare de bord au fost concediate de compania aeriană. „Râdeau în mod deliberat”

însoțitoare de bord concediate
Foto: Instagram

Două însoțitoare de bord ce lucrau pentru compania aeriană British Airways au fost concediate după ce au filmat un clip în care râdeau de niște pasageri asiatici, relatează Yahoo News.

Holly Walton și Lauren Bray au fost concediate după ce videoclipul, distribuit inițial în povestea de pe Instagram a lui Lauren Bray, a devenit viral pe TikTok.

În videoclip, Walton, care poartă o rochie albastră și ochelari roșii pe cap, poate fi văzută făcând gesturi cu ochii înclinați și vorbind cu un accent chinezesc simulat, spunând „Dă-mi vin”. Colega ei, Bray, care se afla în spatele camerei, poate fi auzită cum râde.

Videoclipul a fost filmat în timpul unei escale la hotelul Trade Winds din Antigua, după ce însoțitoarele au lucrat pe zborul BA2157 din Gatwick, Londra. Colegii lor și-au exprimat indignarea față de videoclip, afirmând că acesta a vizat o familie chineză care nu stăpânea limba engleză.

Un membru al echipajului a spus că femeile „râdeau în mod deliberat” de familie, ceea ce „trimite cel mai prost mesaj posibil”.

Videoclipul a fost încărcat pe TikTok săptămâna trecută și de atunci a strâns peste un milion de vizualizări. La scurt timp după, Walton și Bray au fost chemate la sediul British Airways și au fost concediate.

„Toate formele de rasism sunt complet inacceptabile și luăm foarte în serios acuzațiile de această natură. Aceste două persoane nu mai sunt angajate la noi”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene britanice.

@jadenguyen_2 @British Airways explain yourselves??? Your Cabin Crew trying to racistly imitate asian passengers and sharing it online, this is so upsetting!!! #FYP #viral #britishairways ♬ original sound – jadenguyen_2
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.