Moțiunea de cenzură, fără cvorum. Cine sunt parlamentarii PSD care au trădat

marcel ciolacu
Foto: Pagina de Facebook Marcel Ciolacu

PSD nu a reușit să adune în plenul Parlamentului numărul de 233 de parlamentari necesari pentru îndeplinirea cvorumului, dar și pentru adoptarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

La ora 14:00, când trebuia să înceapă ședința, parlamentarii PSD s-au trezit aproape singuri în sala de plen, grupurile parlamentare ale liberalilor, USR-PLUS, UDMR sau PMP neparticipând la ședință.

Mai mult, lovitura de grație a venit din partea reprezentanților minorităților naționale, care au absentat în masă, deși, cândva erau folosiți mereu de PSD la voturile importante din Parlament.

Liderul PSD Marcel Ciolacu, care anunța în urmă cu câteva zile că are majoritatea în Parlament, a reușit să adune puțin peste 170 de deputați și senatori, din totalul de 465.

Ședința a fost suspendată până la ora 15:30, fiind sistată, însă, la scurt timp după aceea de președintele de ședință, Marcel Ciolacu.

Moțiunea de cenzură nu a mai fost dezbătută, deoarece la apelul nominal al prezenței din Parlament au răspuns doar 226 de aleși ai poporului, un număr insuficient pentru vot și discuții.

Moțiunea de cenzură nu a avut nicio șansă de izbândă, cu toate că pe hârtie, PSD, ProRomânia, ALDE și PPUSL adună 233 de parlamentari, însă nu toți au ajuns azi în Parlament.

”Au lipsit trei medical și doi nemotivați. Voi cere excluderea tuturor”, a spus Ciolacu, care a spus că a fost ”o strategie a liberalilor să nu se facă cvorumul”.

Printre absenți și Carmen Dan, izolată la domiciliu după ce mama ei a fost diagnosticată cu COVID-19, dar și Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan și Roxana Paturcă.

Marcel Ciolacu a spus că moțiunea de cenzură va fi votată, însă cândva în zilele următoare.