Monitorul Oficial este disponibil de astăzi și online

Documentul în care sunt publicate toate deciziile oficiale ale statului va putea fi descărcat și în format PDF, după ce Klaus Iohannis a promulgat o lege în acest sens.

Astfel, Partea I și a II-a a Monitorului Oficial devin gratuite la publicare, copiere și reproducere.

”Este un pas înainte pentru transparență și digitalizare. Este o victorie pentru toți cei care se chinuiau până acum la publicarea actelor normative să le folosească textul oficial. Legea făcea parte din pachetul de legi pentru debirocratizare și transparentizare depus în vara anului trecut. Ultima lege care mai rămâne de adoptat din pachet este cea referitoare la transparentizare”, a scris pe Facebook
ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

”Lupta pentru transparentizarea statului român este una grea. Ultima lege din pachet ar crea un registru public al transparenței, ar da sancțiuni la răspunsurile în bătaie de joc, și ar obliga instituțiile să dea datele în format electronic. Adică să nu mai primim sute de pagini de tabele scanate, ci fișierul electronic simplu”, a adăugat Năsui.

Legile publicate în Monitorul Oficial vor putea fi consultate, începând de azi, direct de pe calculator sau de pe telefonul mobil.

„Prin Legea 57, care a apărut astăzi, Monitorul Oficial devine gratuit la publicare, copiere, reproducere. Deci toate legile vor putea fi citite pe calculatorul dumneavoastră într-un PDF portabil gratuit de pe site-ul nostru”, a explicat Liviu Moraru, directorul Monitorului Oficial.