Monica Anisie, fost ministru al Educației, în Parlament: „Aceste legi este despre viitor”

monica anisie
Monica Anisie. Foto: Captură YouTube (Euronews)

Monica Anisie, fost ministru al Educației, în prezent senatoare PNL, a făcut un dezacord grav luni, 22 mai, în timp ce susținea un discurs de la tribuna Parlamentului.

„Aceste legi este despre viitor, despre un viitor mai bun, pe care cu toții ni-l dorim”, a declarat Anisie, în contextul adoptării noilor legi ale educației susținute de actuala coaliție de guvernare, precum și de actualul ministrul al Educației, Ligia Deca.

Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior au fost adoptate astăzi de Senat, în calitate de for decizional.

După aproximativ un sfert de oră de la discursul ținut de la tribuna Parlamentului, Monica Anisie a venit iarăși la microfon și și-a cerut scuze pentru dezacord.

„Îmi cer scuze că am spus greșit la un moment dat, atunci când m-am exprimat… Legile educației sunt despre viitor”, s-a coretat ea.

Anisie a mai spus că eroarea a fost cauzată de oboseală.

Monica Cristina Anisie a fost ministrul Educației și Cercetării începând cu 4 noiembrie 2019 până pe 23 decembrie 2020, în ambele guverne Ludovic Orban.

Monica Cristina Anisie a urmat studiile Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București între anii 1992 și 1996.

Înainte de a intra în politică ea a fost profesoară de limba și literatura română.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.