Secretar de primărie, reținut de DNA pentru o mită de 14.000 € cerută unui român plecat în SUA

primăria orașului gătaia
Primăria orașului Gătaia. Foto: primariaorasgataia.ro

Florin Gheța, secretarul Primăriei orașului Gătaia din județul Timiș, precum și alte două persoane fără vreo calitate specială, au fost reținute de DNA pentru 24 de ore pentru luare de mită și trafic de influență.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 11.10.2019, a celor 3 inculpați, anunță DNA într-un comunicat de presă.

Secretarul Florin Gheța este acuzat că, în perioada august – octombrie 2019, a pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 20.000 euro pentru a-i înlesni retrocedarea unor terenuri.

Potrivit DNA, secretarul Florin Gheța susținea că în schimbul sumei de bani își va exercita influența pe care pretindea că o are față de funcționari din cadrul Primăriei Gătaia cu atribuții în derularea procedurilor de retrocedare a unor terenuri.

Procurorii îl acuză că, în data de 10 octombrie 2019, secretarul a primit de la martor suma de 14.000 euro, urmând ca restul de bani să-i fie remiși după rezolvarea favorabilă a cererilor de retrocedare.

În perioada iunie – octombrie 2019, pentru același motiv, ceilalți doi inculpați ar fi pretins de la martor suma de 40.000 euro.

Potrivit adevarul.ro, banii i-au fost ceruţi unui român plecat în SUA, care revendica 40 de hectare de teren care i-au aparţinut bunicii sale. Bărbatul a fost şi cel care a depus denunţ.

La data de 12 octombrie 2019, cei trei inculpați au fost prezentați magistraților din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.