Minune în fotbalul românesc: În ce oraș va ajunge CFR-ul din Cluj în primăvara europeană?

Foto: Fotbal Club CFR Cluj 1907 / Facebook

CFR Cluj s-a calificat în primăvara europeană, mai precis în 16-imile Europa League, după încă o victorie de prestigiu: 2-0 cu Celtic Glasgow.

Campionii României au doborât și un record în grupa din Liga Europa, unde au obținut 12 puncte, depășind precedenta performanță de top a fotbalului românesc în grupele unei competiții europene: 11 puncte reușite de FCSB, tot în grupele Ligii Europa, în urmă cu șapte ani.

CFR Cluj a câștigat toate meciurile jucate pe teren propriu: 2-0 cu Celtic, 2-1 cu Lazio Roma și 1-0 cu Rennes, reușind să se impună și în deplasarea din Franța, tot cu 1-0.

Dan Petrescu, antrenorul ardelenilor, obține a doua calificare din carieră în primăvara europeană, după cea reușită în urmă cu un deceniu, la cârma Unirii Urziceni.

Este o performanță uriașă pentru CFR Cluj, grupare care anul trecut părăsea cupele europene înaintea grupelor, fiind eliminată de campioana Luxemburgului, Dudelange.

Echipa din Gruia își va afla adversara din șaisprezecimile de finală ale Ligii Europa în 16 decembrie. Indiferent de adversară, CFR Cluj va juca manșa tur pe teren propriu, pe 20 februarie. Returul va fi pe 27 februarie, în deplasare.

Cum nu a câștigat grupa din Liga Europa, scoțienii de la Celtic adunând cu un punct mai mult, campioana Ligii 1 va întâlni adversari extrem de puternici, printre care și una din echipele ”retrogradate” din Liga Campionilor.

La Cluj pot veni Ajax Amsterdam, Inter Milano, Arsenal Londra, Manchester United, Red Bull Salzburg, FC Sevilla, FC Porto sau Espanyol Barcelona.

Pe lista posibililor adversari, mai abordabili, ai oamenilor lui Dan Petrescu sunt Sporting Braga, Istanbul Bașakșehir, Gent, LASK Linz, FC Basel sau Malmo FF.