Ministrul Sănătății vrea să schimbe numele Certificatului verde

FOTO: terimakasih0/Pixabay.com
FOTO: terimakasih0/Pixabay.com

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, joi, că denumirea Certificatului verde trebuie schimbată în „certificat Covid” sau „Stop-Covid”.

El a spus că aceasta este și o recomandare a Comisiei Europene, deoarece termenul de „certificat verde” se referă la documentele necesare călătoriilor între statele membre UE.

Cu toate acestea, proiectul de lege conform căruia doar persoanele vaccinate, bolnave sau testate negativ pot merge la muncă nu are nicio legătură cu călătoriile în cadrul comunității europene.

Referitor la cultele religioase care nu necesită certificatul Covid necesar pentru a participa la slujbă, Rafila a spus: „decizia trebuie luată în urma unui mecanism consultativ și incluziv, nu să fie una discreționară. Libertatea religioasă reprezintă un element de bază. Nu putem vorbi doar de accesul la magazinele cu produse de strictă necesitate. și accesul la serviciul religios trebuie să țină cont de acest lucru”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.