Ministrul Sănătății, despre românii care se vaccinează: ”Nu se pune problema acordării unor facilități”

Vlad Voiculescu FOTO: Gov.ro
Vlad Voiculescu FOTO: Gov.ro

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat că statul nu dorește să le ofere anumite avantaje românilor care aleg să se vaccineze.

“Vaccinarea este voluntară. Nu se pune problema acordării unor facilităţi în acest moment. Cine vrea să se vaccineze este binevenit şi sunt vaccinuri şi vor fi în perioada următoare pentru toată lumea”, a declarat ministrul Voiculescu, adăugând că doar în următoarele două luni vor ajunge în România peste 7 milioane de doze de vaccin.

Până în prezent, potrivit autorităților, au fost administrate peste 3 milioane de doze.

”O zi liberă ar putea fi mai puţin decât un beneficiu, ar putea să fie o facilitare a vaccinării. Facem lucrurile mai uşoare pentru ca oamenii să se vaccineze. Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Cine nu vrea să se vaccineze nu se vaccinează”, a mai spus Vlad Voiculescu.

De asemenea, ministrul a precizat că speră ca până la vară să fie relaxate restricțiile impuse pe fondul pandemiei de COVID-19, comentând și pe marginea protestelor din ultima vreme.

”Secţiile ATI sunt pline. Sunt, de asemenea, oameni care sunt consultaţi în ambulanţă pentru că nu este loc în spital. Situaţia este critică. Protestele sunt în regulă, în principiu, dar nu fără purtarea măştii, nu cu punerea în pericol a altor persoane”, a mai declarat Voiculescu.

”Eu nu înţeleg exact ce solicită cei care participă la aceste proteste. Pot înţelege că există o îngrijorare sau o nemulţumire apropo de o măsură sau alta, dar nu există nicio măsură care să fie luată pentru un alt scop, altul decât protejarea populaţiei, protejarea noastră, a tuturor”, a completat ministrul.