Ministrul Muncii: ”Pensionarii se pot reangaja la stat, dar trebuie să renunțe la pensie”

Raluca Tucan. Foto: Gov.ro

Raluca Turcan (PNL), ministrul Muncii, a anunțat că pensionarii nu vor mai putea cumula pensia cu salariul, la stat, acest lucru urmând să fie posibil doar în mediul privat.

”Avem foarte mulți oameni care în momentul de față se pensionează anticipat și se reangajează la stat cumulând pensie și salariu. Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat. Dacă aleg salariul, le permitem să se pensioneze la vârsta pe care și-o aleg, maximum 70 de ani, ca să fie în continuare salariați”, a declarat Raluca Turcan la România TV.

Ministrul Turcan a spus că proiectul va fi prezentat în zilele următoare.

Moda pensionarilor angajați la stat nu este una nouă, însă liberalii promit că vor opri practica.

”Pot cumula pensia cu salariul la privat, dar nu la stat. Dacă sunt pensionari și trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunță la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”, a promis Turcan.

Ministerul Muncii a anunțat și că va începe recalcularea pensiilor, urmând să fie reevaluate cinci milioane de dosare în următoarele 18 luni de zile.