Ministrul Mediului anunță „o măsură” pentru mașinile mai vechi de 15 ani

FOTO: manfredrichter/Pixabay.com
FOTO: manfredrichter/Pixabay.com

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță că va exista o măsură pentru mașinile mai vechi de 15 ani, în condițiile în care inclusiv Comisia Europeană ne forțează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto.

„Inclusiv Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto. Este o decizie asumată la nivelul Guvernului, odată cu negocierea PNRR (planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – n. r.). Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru maşinile mai vechi de 15 ani.

Este o măsura asumată de Guvern prin faptul că am mers mai departe pe această linie cu infrastructura de transport finanţată parţial prin PNRR şi o asumare de reformă în acest domeniu.

Va exista pentru maşinile mai vechi de 15 ani cu siguranţă o măsură într-un timp relativ scurt. Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta”, a spus Tanczos, la TVR1, întrebat despre o posibilă viitoare taxă auto.

Ministrul Mediului a mai spus că este posibil ca până la finele anului să existe o măsură, însă nu s-a discutat efectiv de o taxă.

„Nu am discutat de taxă efectiv şi nu am discutat de dimensiunea taxei şi probabil nu va fi aplicată de Ministerul Mediului. Din punctul meu de vedere trebuie o măsură în balans, adică să avem şi un sprijin pentru cei care renunţă şi, în paralel, să avem o altă abordare pe taxe locale, de exemplu.

Să vedem care va fi soluţia care va fi propusă până la urmă de Guvern. Încă o dată: este o măsură cerută şi de Comisia Europeană şi va fi implementată probabil în cel mai scurt timp”, a explicat ministrul.