Ministrul Finanțelor a anunțat o taxă specială pentru bănci. Acțiunile scad la bursă

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a dat de înțeles că ar putea urma implementarea unui impozit pe profit de 16% la care să se adauge 1% din cifra de afaceri pentru bănci.

„Ne uităm pe taxa asta de 1% pe cifra de afaceri să evedem cum o integrăm în impozitarea băncilor. Minimul pentru plata impozitului să fie 1% din cifra de afaceri sau adiționăm la impozitul pe profit datorat”, a spus ministrul Finanțelor.

Ministrul a vorbit de modelul Italiei în ceea ce privește impozitarea băncilor.

„În ceea ce privește activitatea bancară, după modelul pe care deja îl avem în Italia, să nu uităm că o taxă specială de 40%, sau Ungaria și celelalte state membre care au impus taxe, și noi ar urma să mergem pe această linie a impunerii acestor profituri excepționale sau furtuna de profit.

Este în pachet acest lucru și are în vedere aceste modele ale statelor membre ale UE. Decizia finală fiind a Coaliției, anunțul va fi făcut la momentul potrivit”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

După aceste declarații, acțiunile băncilor românești au început să scadă la bursă. La ora 12:00, Banca Transilvania înregistra o scădere a acțiunilor de 2,52%, BRD de 3,15%, Patria Bank de 4,19%.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.