Ministrul Educației îi scapă pe elevi de o grijă: Anul acesta nu se vor da teze!

FOTO: picjumbo_com/Pixabay.com
FOTO: picjumbo_com/Pixabay.com

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că tezele vor fi suspendate în anul școlar 2020-21, din cauza situației epidemiologice din întreaga țară.

Cîmpeanu a dat un ordin de ministru prin care suspendă tezele scrise semestriale.

”În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, a scris ministrul Educației pe Facebook.

”Având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem online și atât timp cât sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă”, a adăugat liberalul Cîmpeanu.

Vestea fusese anunțată încă de anul trecut, de către fostul ministru al Educației, Monica Anisie, care spunea că în urma consultărilor cu toți factorii implicați, se impune suspendarea tezelor.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.