Ministrul Educației, despre reluarea anului universitar: ”Problema este prezența studenților în cămine”

FOTO: Alexandra_Koch/Pixabay.com
FOTO: Alexandra_Koch/Pixabay.com

 

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că universitățile din România pot începe semestrul al doilea cu studenții la cursuri.

Cu toate că rata de infectare cu COVID-19 a crescut sensibil astăzi, se pare că autoritățile au lăsat la latitudinea instituțiilor de învățământ dacă să organizeze cursuri fizice sau online.

„Studenţii au voie să meargă la universităţi, dar decizia aparţine fiecărei universităţi. Să îşi întrebe conducerile universităţilor lor. Dacă mă întrebaţi pe mine, pentru că am o oarecare experienţă de rector, pot să vă spun că problema nu este prezenţa studenţilor în amfiteatre, săli de curs, laboratoare, problema este prezenţa studenţilor în căminele studenţeşti, acolo unde, cu toţii ştim, este mult mai greu de păstrat…”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu mai crede că soluția pentru evitarea unor foare de COVID-19 în cămine este reducerea numărului de locatari ai acestora.

”Sunt universităţi care organizează partea de curs online, iar partea de laboratoare, lucrări practice, proiecte, cu prezenţă fizică. E importantă această alternanţă pentru a reduce la jumătate numărul de studenţi din fiecare cămin. Semestrul are 14 săptămâni şi pot veni 7 săptămâni prezenţă online, alte 7 săptămâni prezenţă fizică, după care cealaltă jumătate revine cu prezenţă fizică. Cei care au fost cu prezenţă fizică, trec în online. Acesta este sistemul pe care multe universităţi îl vor propune”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Semestrul al doilea al anului universitar va începe, pentru multe universități, peste o săptămână sau două.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.