Ministrul Educației a venit la vaccinat cu o cămașă „decapotabilă”

FOTO: Captură TV Digi24
FOTO: Captură TV Digi24

Miniștrii din Guvernul condus Florin Cîțu au venit, miercuri, să se vaccineze împotriva coronavirusului. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost protagonistul unui moment inedit, după ce pe scaunul de vaccinare de la Spitalul Militar s-a prezentat cu o cămașă cu o zonă detașabilă la umăr.

„Cămașa dvs. seamănă cu matricolele noastre din liceu, cu arici!” – i-a spus asistenta care l-a vaccinat pe Sorin Cîmpeanu. Ministrul le-a explicat colegilor și asistentei că are cămașa de mai mult timp, pentru că a fost nevoit să facă mai multe vaccinuri pentru boli rare, pentru că în trecut a călători în câteva state exotice.

Guvernul va modifica strategia de vaccinare. În etapa a doua de vaccinare sunt introduse persoanele încadrate într-un grad de handicap, persoane imobilizate, persoane imunodeprimate, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu acestea, cât şi persoanele fără adăpost.

Mai este introdus în această etapă de vaccinare personalul în activitate din cadrul celorlalte instituţii din sistemul naţional de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională, precum şi executorii judecătoreşti, interpreţii şi traducătorii autorizaţi de Ministerul Justiţiei şi avocaţii înscrişi în tabloul avocaţilor întocmit potrivit Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.