Ministrul Digitalizării: „E un avantaj că nu am legătură cu domeniul”

FOTO: Florin Roman/Facebook
FOTO: Florin Roman/Facebook

Florin Roman, ministrul Digitalizării, a declarat că este un avantaj faptul că nu are tangențe cu domeniul.

„Există acest sistem când vine un nou ministru, există delațiuni între colegi, informații date pe surse. Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu eu îl văd ca pe un avantaj pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au firme, afaceri în acea zonă. Mai bine să ai un ministru fără tangență în acea zonă că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a declarat, duminică Roman la B1 TV.

Singura legătură cu domeniul din CV-ul lui Roman este o carte cu titlul „Teoria sistemelor informaționale”. Însă, potrivit jurnaliștilor de la Libertatea.ro, cartea este de negăsit. Volumul nu poate fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Națională, iar ministrul susține că nu l-a găsit, într-o săptămână de căutări nici acasă, la Alba Iulia.

Întrebat despre lucrarea pe care și-a trecut-o în CV, dar nu e de găsit, Florin Roman spune că a făcut „o neglijență”.

„Eu sunt cu conștiința împăcată că am făcut un lucru bun. Mi-am asumat acea neglijență că nu am arhivat sau nu am păstrat acea revistă timp de 15 ani. (…) Dacă-mi permiteți și o glumă: n-am ajuns ministru la beletristică”.