Ministrul Digitalizării a trimis jurnaliștilor de la Libertatea 10 pagini din lucrarea sa de master: 100% sunt copiate

FOTO: Florin Roman/Facebook
FOTO: Florin Roman/Facebook

Ministrul Digitalizării, Florin Roman, a trimis jurnaliștilor de la Libertatea 10 pagini din lucrarea sa de master. Jurnaliștii spun că au găsit la Timișoara un suport de curs identic și apărut cu cinci ani înainte de disertația lui de master de la București.

Pasajele din lucrarea de master a lui Florin Roman, căutate pe Google, duc la o lucrare a profesorului Constantin-Dan Dumitrescu, de la Universitatea Politehnică Timișoara, publicată cu cinci ani înainte și aflată în prezent pe un site pentru lucrările studenților.  Analizate, toate cele 10 pagini pe care Florin Roman le-a oferit redacției Libertatea din lucrarea sa de master sunt copiate integral.

Practic, textul, imaginile și graficele din lucrarea semnată de ministru în 2012 apar, în aceeași formulă, în lucrarea depistată, un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara și semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu, potrivit Libertatea.

„În momentul în care faci o lucrare de disertație ți să dă o bibliografie. Dacă ți se dă bibliografia, ce faci?” a încercat să explice Florin Roman de ce sunt identice cele două texte. Acesta a mai spus și că nu i se pare nimic anormal.

Ministrul Roman urmează să administreze un buget dedicat de 1,8 miliarde de euro pe care țara noastră îi va primi prin PNRR pentru „Transformarea digitală a României”.