Ministrul de Interne: Fără mască pe plajă, în vârf de munte, la sala de sport și în bazinul de înot

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Lucian Bode a declarat că de la 1 iunie românii nu vor mai fi obligați să poarte masca de protecție în anumite situații.

Decizia va fi anunțată cel mai probabil azi, după ședința comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate.

”Vorbim despre renunțarea la masca de protecție pe plajă, în vârful muntelui, la centrele de fitness și la bazinele de înot”, a declarat, cu seninătate, Lucian Bode.

În ceea ce privește petrecerile private, ministrul de Interne a fost foarte vag în declarații. El a spus că nu au fost stabilite încă regulile pentru acestea.

Bode a spus că în cazul restaurantelor care vor să funcționeze la capacitate normală, atât personalul cât și clienții trebuie să fie vaccinați. Întrebat cum se va verifica acest lucru, ministrul a răspuns că mizează pe buna credință a românilor.

Ieri, premierul Florin Cîțu oferise o altă metodă, diferită de mersul pe încredere.

”Se poate verifica dacă persoana este vaccinată în aplicaţiile pe care le avem cu un simplu CNP, deci se poate verifica foarte uşor. Ne gândim să facem lucrurile mult mai simplu, avem timp până la 1 iunie să găsim soluţii. Întâi să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru a redeschide restaurantele”, a spus Cîțu.

În ceea ce privește declarațiile pe propia răspundere necesare pe timpul noții, şeful Guvernului a răspuns: ”Deocamdată nu s-a discutat. Sunt propuneri-cheie pentru Comitetul interministerial, să vedem dacă mai este nevoie de ele sau nu sau în ce condiţii este nevoie de ele”.