Ministrul Boloş: Un ministru din UE are peste 15.000 de euro, un demnitar al României are 2.000

Marcel Boloș. Foto: gov.ro

Marcel Boloş (PNL), ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a declarat că miniștrii din alte țări din Uniunea Europeană au și salarii de 15.000 de euro, așadar salariile demnitarilor români nu sunt exagerat de mari.

Declarația sa vine în contextul în care Senatul a aprobat miercuri, 21 septembrie, un amendament care prevede majorarea indemnizațiilor demnitarilor.

Inițiativa le-a aparținut senatorilor UDMR Turos Lorand și Fejer Laszlo Odon și presupune majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ: parlamentari, miniștri, primari, președinți de consilii județene sau locale.

„De multe ori am fost la reuniunile Consiliului de miniştri şi, întâmplător sau nu, discuţiile despre ceea ce înseamnă salarizare şi felul în care îşi desfăşoară activitatea miniştrii omologi, nivelurile lor de salarizare depăşesc 15.000 de euro, în timp ce un demnitar al României are în jur de 2.000 de euro. Acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseamnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor”, a declarat Marcel Boloș, citat de observatornews.ro.

El a adăugat că salariile demnitarilor din România sunt „de bun simţ, nu sunt sfidătoare. Să nu credeţi că avem niveluri de salarii sfidătoare. Sunt de bun simţ”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.