Ministrul Aurescu: „România este alături de Ucraina”

Bogdan Aurescu FOTO: Dean Calma / IAEA via Wikimedia Commons
Bogdan Aurescu FOTO: Dean Calma / IAEA via Wikimedia Commons

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis, printr-un mesaj postat pe Twitter, că România este alături de Ucraina și aliații vor decide „cele mai potrivite măsuri pentru securitatea și siguranța comunității euroatlantice”.

„România este alături de Ucraina. Încălcarea gravă a dreptului internaţional de către Rusia va avea un preţ mare. Alături de aliaţii şi partenerii noştri, vom decide cele mai potrivite măsuri pentru securitatea şi siguranţa comunităţii euroatlantice”, a scris Bogdan Aurescu pe reţeaua de socializare.

Președintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru joi, la ora 11:00. Armata Română a anunțat că a activat punctele militare de comandă cu atribuții în monitorizarea situației și coordonarea forțelor și mijloacelor destinate situațiilor concrete care pot apărea.

„Conducerea Ministerului Apărării Naționale a luat toate măsurile necesare de reacție, atât cele care revin în mod direct instituției, precum și cele de sprijin pentru celelalte componente ale sistemului național de securitate, conform planurilor de cooperare interinstituțională, elaborate din timp”, arată un comunicat al Ministerului Apărării”, potrivit unui comunicat MApN.