Ministru: Școala să înceapă cu 45 de minute de nutriție și mișcare în fiecare zi

FOTO: steveriot1/Pixabay.com
FOTO: steveriot1/Pixabay.com

Noul ministru al Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, are planuri mari pentru mandatul său. Acesta spune că trebuie găsită o modalitate prin care care orele de la școală să înceapă în fiecare zi cu 45 de minute de mișcare și nutriție.

„Îmi doresc ca fiecare copil să știe să înoate, să patineze. Minim. Și trebuie implicat sistemul educațional în sport. Haide să găsim altă formulă de educație fizică, 45 de minute de stretching plus nutriție. Eu aș pune prima oră să începem de aici, prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică și nutriție, dupa aceea suntem fresh, putem să începem să învățăm”, a spus ministrul Sportului, la Digi24.

Ministrul Sportului a mai spus că sporturile finanțate cu precădere ar trebuie să fie cele unde România are șanse să obțină medalii și a enumerat gimnastica, canotajul, haltere, atletism, înot sau ciclism.

Singurul campion paralimpic al României, Carol Eduard Novak, speră să aibă un mandat de patru ani ca ministru.

„Prioritatea este ministerul, n-aș fi lăsat pe nimic din lume această șansă, această posibilitate să conduc sportul românesc, să pot să dau mai departe din toată experiența mea de 35 de ani de sportiv de performanță.

Tocmai bine că în această perioadă de ianuarie-februarie-martie pot să-mi organizez bine echipa, să văd proiectele clare, cum arată ministerul, ce au fost proiectele de până acum și să încep să implementez unul câte unul ce-mi doresc de foarte mult timp”, a spus Eduard Novak, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.