Ministerul Economiei a publicat toate contractele cu statul mai mari de 5.000 de euro

Claudiu Năsui, ministrul Economiei. Foto: Gov.ro

Claudiu Năsui (USR), ministrul Economiei, a anunțat că toate contractele cu valoare mai mare de 5.000 de euro încheiate cu statul vor fi făcute publice, într-o încercare de transparentizare a cheltuielilor publice.

”Transparenţă totală. Ministerul Economiei publică toate contractele cu statul. În primele zile de mandat am cerut toate contractele încheiate de minister în valoare de peste 5.000 de euro. Ele nu trebuie să rămână doar la ministru, ci trebuie să fie văzute de toţi contribuabilii”, a scris Năsui pe Facebook.

Puteți consulta lista cu contractele încheiate cu statul român AICI.

”Niciodată până acum un minister nu a făcut o platformă publică în care să apară toate contractele sale. O platformă în care să fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platformă în care informaţia va fie uşor de găsit de oricine este interesat” a adăugat ministrul Economiei.

„Contribuabilii români plătesc taxe şi impozite în România şi încă mari (avem cea mai mare povară fiscală pe salariile mici din UE). Este normal să ştie nu doar marile direcţii în care merg banii lor, ci şi concret la cine şi pe ce s-au dus. Nu ne oprim aici. De îndată ce ne putem organiza în minister de sine stătător, vom modifica procedura de lucru, astfel încât nicio factură pentru un contract de peste 5.000 de euro să nu mai poată fi făcută dacă contractul nu este deja urcat în această platformă publică”, a completat Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei mai spune că, la stat, un leu din trei este furat sau risipit.