Milioane de funcționari publici americani au fost atacați electronic

Hackerii chinezi sunt suspectați că ar fi provocat ”o breșă imensă” în securitatea informațională, care a afectat milioane de angajați ai guvernului Statelor Unite ale Americii.

Potrivit BBC, Oficiul pentru Managementul Personalului (OPM) a confirmat că aproape patru milioane de angajați sau foști funcționari au fost afectați. Potrivit anunțului, toate agențiile federale au fost atacate.

Susan Collins, un membru al Comitetului de Informații al Senatului, a spus că ofensiva cibernetică își are originea în China. De cealaltă parte, ambasada Chinei de la Washington a vorbit despre ”concluzii pripite”. ”Acuzațiile nu sunt responsabile, dar sunt contraproductive”, a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei, Zhu Haiquan.

”Ivazia cibernetică” a avut loc în aprilie și s-a desfășurat la o scară uriașă. Oficiul pentru Managementul Personalului încearcă să îi contacteze pe cei afectați. Mai îngrijorător pentru partea americană este faptul că informații foarte importante asupra unor funcționari de top ar fi putut fi dezvăluite în timpul atacului.

Nu este pentru prima oară când amenințările virtuale se concretizează pe teritoriul american. Anul trecut, un număr mare de agenții guvernamentale și companii au fost atacate cibernetic.

Informațiile care au fost obținute în cea mai recentă șarjă electronică au legătură cu pregătirea și activitatea funcționarilor publici americani.

Recomandările editorilor GreatNews: