Mii de persoane au fost infectate cu o bacterie scăpată dintr-un laborator din China

FOTO: Excellentcc/Pixabay.com
FOTO: Excellentcc/Pixabay.com

Peste 6.000 de persoane din peste 50.000 de locuitori testați dintr-un oraș din China au fost descoperite cu bruceloză, o bacterie care de obicei se transmite de la animale. Focarul de îmbolnăviri a apărut în orașul Lanzhou, provincia Gansu, în nord-vestul Chinei, după ce bacteria a fost incorect manipulată și a scăpat dintr-un laborator al unei companii bio-farmaceutice ce produce vaccinuri pentru animale.

Angajați ai companiei farmaceutice ar fi folosit dezinfectant expirat în producția de vaccin anti-Brucella și au fost scurgeri de aerosoli care conțineau bacterii.

Opt persoane responsabile pentru incident au fost concendiate sau avertizate, a declarat un oficial al Biroului pentru Agricultură și Afaceri Rurale din Lanzhou în cadrul unei conferințe de presă.

Guvernul chinez a transmis că a acordat un fond de despăgubiri în valoare de 10 milioane de yuani și a acordat tratament și îi supraveghează pe cei infectați.

Chinezii spun că bacteria provine de la oi, bovine și porci. Agenția Reuters transmite că autoritățile chineze au oferit informații publice despre această epidemie abia în septembrie, deși incidentul a avut loc anul trecut.

În general, bruceloza nu se transmite de la om la om, ci doar de la animal la om. Poate provoca febră, dureri de cap și articulare. Unele simptome pot deveni cronice și nu dispar. Complicațiile sunt rare, dar includ riscul de a face meningită, encefalită sau osteomielită.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.