Mihaela Buzărnescu, învinsă de Venus Williams la Australian Open 2019

Mihaela Buzărnescu Australian Open
Mihaela Buzărnescu. Foto: Wikimedia Commons

Mihaela Buzărnescu, cap de serie 25 la Australian Open, a fost învinsă de experimentata americancă Venus Williams, scor 7-6 (3), 6-7 (3), 2-6, în primul tur al competiției de Grand Slam de la Melbourne.

Mihaela Buzărnescu (30 de ani) a fost foarte aproape de prima victorie din carieră pe tabloul principal de simplu la Australian Open. Venus Williams (38 de ani) a jucat două finale în carieră la Melbourne și este, în continuare, una dintre cele mai incomode jucătoare din circuit.

Buzărnescu a ajuns la șapte înfrângeri consecutive în circuitul WTA, însă a făcut un meci impecabil cu Venus. Bucureșteanca a revenit în primul set de la 3-5, reușind să se impună în tie-break.

În setul secund, Buzărnescu a condus scorul încă de la început, a condus, la rândul ei, cu 5-3, a servit pentru meci, însă s-a văzut egalată de americancă. Soarta setului a fost decisă tot în tie-break. De această dată, Venus Williams s-a impus la 3.

În setul decisiv, Venus s-a desprins repede la 3-0, iar avantajul s-a dovedit a fi insurmontabil pentru Mihaela, care a avut câteva șanse de break, însă nu le-a fructificat. În cele din urmă, sora mai mare a Serenei Williams s-a impus cu 6-2.

Mihaela a ratat șansa de a deveni a doua jucătoare din România care face pasul către turul doi la Australian open 2019, după Irina Begu, care a profitat ieri de abandonul nemțoaicei Andrea Petkovic.

Victorie splendidă pentru Marius Copil

Singurul reprezentant al României pe tabloul masculin de simplu s-a impus în trei seturi scurte în fața spaniolului Marcel Granollers, scor 6-3, 6-4, 6-4.

Copil (28 de ani) și-a egalat, astfel, cea mai bună performanță la Australian Open, arădeanul mai reușind o victorie la Melbourne în 2015.

În turul următor, singurul jucător român din Top 100 ATP va avea un adversar foarte incomod: belgianul David Goffin, cap de serie 21.