Metode eficiente pentru rezolvarea problemelor financiare

Foto: Pexels

Orice persoană trece prin momente grele într-o anumită perioadă din viață și are parte de probleme, mai ales financiare. Totuși, pentru fiecare dintre acestea există soluții. Dacă și tu te confrunți cu un impas financiar și vrei să treci cu bine peste acest eveniment neplăcut, iată câteva sfaturi utile pe care să le iei în considerare. Analizează foarte bine contextul și vezi care ar fi soluția potrivită pentru tine. 

Fii cumpătat din toate punctele de vedere

Dacă vrei să treci cu bine peste un impas financiar, atunci trebuie să depui efort și să faci anumite sacrificii. Ca să pui bani deoparte, trebuie să reduci din cheltuieli și să fii cumpătat. De aceea, trebuie să îți stabilești anumite priorități și să îți bazezi planul financiar pe conceptul de „strict necesar”. Renunță, cel puțin pentru o perioadă, la plăcerile nevinovate și la cheltuiala excesivă. De exemplu, în loc să mai comanzi mâncare, gătește-ți acasă, renunță la a mai folosi mașina personală și caută o variantă alternativă, precum mijloacele de transport în comun. De asemenea, renunță, măcar parțial, la vicii, pentru că acestea îți afectează bugetul lunar. Nu îți mai cumpăra haine și încălțăminte pentru o perioadă, decât atunci când ai foarte mare nevoie de acestea. Fii cumpătat financiar și vei putea să pui deoparte bani, cu ajutorul cărora să ieși din această perioadă nefastă.

Urgențele cer soluții rapide

În cazul în care ai o problemă urgentă, care necesită un efort financiar într-un timp scurt, și nimeni nu te poate ajuta, atunci trebuie să cauți soluția cea mai eficientă. Gândește-te că unele probleme nu pot fi amânate și trebuie soluționate cât mai repede, iar multe dintre acestea se rezolvă doar cu o anumită sumă de bani. De exemplu, poate ai un eveniment neplăcut în familie, ți s-a defectat mașina sau trebuie să mergi neapărat la un control medical. Drept urmare, dacă ai nevoie de o sumă de bani, de care să faci rost rapid și să îți intre instant în  cont, fără să te mai deplasezi la bancă, atunci poți lua în considerare să aplici online pentru un credit pana la salariu.

Un al doilea job

Dacă nu te mai încadrezi în bugetul lunar și ai nevoie de mai mulți bani pentru a trece peste fiecare lună cu bine din punct de vedere financiar, ia în calcul să aplici pentru un al doilea job, ca să câștigi mai mulți bani. De exemplu, poți lucra în regim de freelance, pe bază de proiect, atunci când timpul îți permite. De asemenea, ai putea să mai ai un loc de muncă part-time, unde să muncești după ce ai terminat programul la actualul loc de muncă. O altă soluție ar fi să ceri o mărire salarială la jobul actual, ca să îți mărești bugetul lunar. Pe de altă parte, poți oricând să îți schimbi serviciul și să cauți un alt domeniu de activitate, care este mai bine plătit, ori să cauți o altă funcție. În plus, poți să participi la cursuri de perfecționare, ca să acumulezi cunoștințe noi, cu ajutorul cărora să primești un salariu mult mai mare. 

Vinde tot ce nu îți mai trebuie

Cu siguranță și tu ai obiecte care nu îți mai sunt de folos și care ocupă spațiu degeaba. De exemplu, poate deții haine și încălțăminte pe care le-ai purtat doar de câteva ori, iar acestea se află într-o stare impecabilă. În plus, poate ai o bicicletă pe care ai folosit-o foarte puțin și acum ocupă spațiu inutil în balcon. La fel de bine poți să ai piese de mobilier, electronice și electrocasnice, un telefon sau diverse accesorii de care ar trebui să scapi. Drept urmare, ia în considerare să le vinzi. Astfel, vei câștiga și bani, și spațiu.  

 

Acestea sunt doar câteva dintre soluțiile la care poți apela. În funcție de nevoile tale, tu știi cel mai bine care este varianta potrivită.

 

Sursă foto: pexels.com 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.