Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsoare și viscol pentru cinci județe

cod portocaliu zăpadă viscol ninsori ninsoare cod galben
Foto: Jill111 / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu de viscol și ninsoare pentru zona de munte din județele Gorj, Vâlcea, Cluj, Caraș-Severin și Hunedoara. La altitudini de peste 1.800 de metri va fi ninsoare însoțită de vânt cu rafală de peste 90 – 100 km/h. Vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metri.

Meteorologii au emis și un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona de munte din Transilvania Oltenia valabile până vineri dimineață.

În acest interval, va ninge temporar la munte, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaţilor Occidentali şi în cea din jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali, unde prin acumulare vor fi cantităţi de precipitaţii de peste 30 – 40 litri/mp, şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 70 km/h, iar la peste 1.700 de metri, temporar, rafalele vor depăşi 80 – 90 km/h, va fi viscol şi vizibilitatea scăzută.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.