Meteorologii anunță vreme caldă inclusiv în prima săptămână din octombrie

toamna copaci frunze galbene
Foto: jane_botova / pixabay.com

Meterologii anunță că temperaturille medii vor fi în continuare mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cel puțin până în prima săptămână a lunii octombrie. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Săptămâna 11 – 18 septembrie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 18 – 25 septembrie. Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 2 – 9 octombrie. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.