Meteorologii anunță că vin ploile

Foto: Pexels / pixabay.com

Masa de aer de deasupra României s-a schimbat, am scăpat de aerul tropical, dar vor începe ploile, a spus Florinela Georgescu, director executiv în ANM, vineri, la Antena 3. „Temperaturile au devenit suportabile pentru că s-a schimbat masa de aer de deasupra țării noastre.

Cu alte cuvinte, am scăpat de aerul tropical responsabil pentru temperaturile deosebit de ridicate, dar și pentru instabilitatea deosebit de accentuată.

Deci schimbul de masă s-a efectuat, chiar dacă de duminică ploile vor reveni. Ne așteptăm ca gradul de instabilitate să fie ceva mai redus, iar manifestări de genul celor care au fost ieri la Galați să fie pe arii din ce în ce mai restrânse.

Până atunci, astăzi și mâine sunt două zile lipsite de evenimente, cu temperaturi, în general, între 24 și 31-32 de grade.

De duminică vor reveni ploile. Rămânem însă cam toată săptămâna care urmează cu maxime termice în general între 24 și 30 de grade, cu mici variații de la o zi la alta, iar de marți așteptăm ca și precipitațiile să fie tot mai puține.

Deci, vom avea un început de toamnă în general calm, mai lipsit de fenomene de intensitate maximă”, a spus Florinela Georgescu, director executiv în ANM, vineri, la Antena 3 CNN.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.