METEO. Când ar putea cădea primele ninsori în România

mașină drum polei zăpadă
Foto: NoName_13 / pixabay.com

Meteorologii anunță că vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă, mai ales în sud și în est. Maximele vor atinge valorile unor zile de vară. În nordul țării, temperaturile vor începe să scadă.

Încetul cu încetul, temperaturile vor începe să se apropie de cele normale pentru această perioadă.

De asemenea, meteorologii spun că e posibil să apară și primele căderi de ninsori în curând.

„Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că așa cum aminteam mai devreme vor mai fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci.

Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie – chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale – există probabilitate foarte mare pentru ninsori”, a spus meteorologul Oana Păduraru, pentru DC News.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.